Bruidshuis Diana | Over Bruidshuis elly 1

WIN EEN TROUWJURK!

Klik hier
Je favoriete jurken zullen hier verschijnen!

Historie

 

Bruidshuis Elly kent een rijke historie. Sjoerd en Hilly van der Meulen waren de eigenaren van een groot lingerie atelier met meer dan 40 naaisters. Hier werden in de vorm van een groothandel stevige corsetten en step-pins geproduceerd die werden geleverd aan lingerie winkels in het hele land.

 

Al in het jaar 1966 werd het voormalige kapperszaakje en later autorijschool aan de kerkhoflaan in Zwanenburg (bij Amsterdam) door de familie Van der Meulen aan gekocht en ingericht als winkel van lingerie en badmode.

 


In het atelier wat achter de winkel is gevestigd werd de productie van corsetten (zo'n ouderwetse roze met rijgveters) en step-ins (soort extreem stevige corrigerende panty broek) en badmode voortgezet op kleinere schaal.

Hier leerde mijn oma mij (die altijd op het atelier te vinden was) van afvalstukjes bikinistof barbie-kleertjes en mijn eerste barbie-bruidsjurk te maken. Later ging de badmode een steeds groter deel van de omzet vormen en werd de winkel uitgebreid met nacht mode en later avondkleding.

 

In die tijd, 1970 - 1980 was het heel normaal dat je in een kledingwinkel ook een hoekje avondkleding en soms ook een stuk of 10 bruidsjurken had. Echte bruidswinkels, zoals wij die nu kennen, bestonden nog niet.

 

Doordat de vraag naar luxere trouwjurken steeds groter werd, besloten mijn ouders om deze collectie uit te breiden en mijn zus Elly ging actief in de "Bruidsmode" zaak aan het werk. In eerste instantie heette de winkel Eldi, vernoemt naar mijn zus Elly en mij, Diana. De zaken liepen goed en vele bruidjes vonden hun weg naar het gezellige knusse winkeltje met die supermooie trouwjurken van destijds hippe merken als Pagels en Sarlini.